Кошнички с плодове

Шоколадови кошнички с пресни плодове. Подходящи за всеки повод и без повод хихи Могат да заместят обичайните бонбони, примерно.. ;)

Направата им е изключително лесна, не изисква много време, а само желание и сръчни ръчички хихи.
Необходимите продукти са:
един бял шоколад
пресни плодове (каквито имаме, според сезона)

Разтапяме шоколада, тук може да вметна, че шоколада може да бъде също млечен или черен, просто в съзнанието ми кошничките изглеждаха бели и затова аз се спрях на бял. Ако пък имате течен шоколад, няма да ви се налага да го разтапяте.
Та, разтапяме шоколада на водна баня, лично аз го смесих с няколко лъжички кокосово масло, но може и без него. След това, от разтопения шоколад изсипваме малко количество в хартиени форми за мъфини или бонбони и за да се получи кошничката слагаме от същата хартиена формичка още една върху вече сложения шоколад и така оформяме самата "кошничка", като тя трябва да остане между двете хартиени формички. След това слагаме да стегне във фризера. Разбира се, това може да стане за няколко часа, моите стояха цяла нощ, защото не бяха предназначени за същия ден. След като извадим от фризера, внимателно трябва да остраним хартиените формички, защото, както се вижда и на снимките, някои от "кошничките" се счупиха. Трябва да действаме много внимателно. И понеже времето вече е доста топло, докато "освобождаваме" кошничките от хартийките, има вероятност да започнат да омекват, затова може да ги сложите за около 10-15 минути във фризера отново. След това, изваждаме и декорираме с желаните от нас плодове. 

Смятам, че това е един страхотен начин да изненадаме своите гости. 
Бон апети!






Коментари

Популярни публикации