Масло от макадамия на Hristina cosmetics

Страшно много харесвам различните видове масла и олиа за лице и тяло, затова нямах търпение да пробвам това с макадамия на Hristina cosmetics. Съставът на маслото от макадамия е близък до този на човешката кожа и е широко използвано в козметиката, заради омекотяващите си и хидратиращи свойства. Подходящо е за суха и застаряваща кожа, защото има свойствата да запази еластичността и свежестта и. Има лека консистенция, която се абсорбира бързо в кожата, подхранва я в дълбочина и и придава мекота и нежност.  
Маслото от макадамия е хипоалергенно и има благотворно действие върху по-чувствителна кожа. Подходящо е и за бременни, като ефективно се бори с появата на стрии. Може да се използва, както за лице и тяло, така и за коса. Смята се, че маслото има противовъзпалително действие и може помогне на кожата да се възстанови по-бързо след слънчево изгаряне или след други различни раздразнения.

Лично аз използвам маслото от около две седмици и нямам никакви забележки към него, но не съм го използвала върху косата си. Има съвсем лек аромат, попива добре в кожата, като определено получавам желаната хидратация. Не запушва порите на лицето и кожата успява да диша спокойно. И понеже аз го използвам предимно вечер, преди лягане, трябва да отбележа, че не остава следи по калъфките и завивките. 
Без парабени, 100% натурален продукт. 
Определено бих препоръчала и бих купила отново. Смятам да пробвам и други масла на марката, като мисля да започна с маслото им от праскова.  :)






*Публикацията не е спонсорирана. 

Коментари

Популярни публикации