Един ден сред природата!

Вкусни сандвичи, студени напитки, пресни плодове, мириса на трева, цветя, звука на птичките, слънчевите лъчи те галят нежно и приятно, а летният топъл вятър носи прохлада... Не описах ли току-що рая? Май да! Но този рай е тук, на земята. Този рай, може сами да си го създадем. Необходими са само шепа приятели, старо вино, вкусна храна и едно одеяло. Нищо повече. Всичко останало ще се нареди само.

Забързани в своето ежедневие, работа и пр. не осъзнаваме колко красив всъщност може да е животът. Колко много може да получим, само ако отделим малко време за себе си, приятелите и семейството си. Толкова много мигове, емоции, празници и пр. пропускаме забързани всеки ден, а не осъзнаваме, че дори 15 минути на пейка в близкия парк с чаша топло кафе биха ни заредили с толкова много енергия, колкото нищо друго не може да ни даде. 
В последните години, а и не само, гледам да прекарвам повече време сред природата, било то на разходки или на почивка. Неописуем е целият зарят, който могат да ти дадат само няколко дни в планината. Разбира се, моята работа е гъвкава и мога да я върша от почти всяко кътче на страната, затова и имам възможността да отделям толкова време за себе си, но вярвам, че дори един уикенд, ден или само един следобед прекаран така, могат да ви заредят страхотно. Направете го. Откраднете ден. Отидете на почивка. Прекарайте следобеда с децата в парка, без да се притеснявате, че не сте сготвили и прането ви чака.. Ами нека си чака. Отпуснете се без крайни срокове, цели и планирани срещи. 



Един ден сред природата! Толкова малко, а всъщност толкова много.. ;)


J. J.

Коментари

Популярни публикации