Ягодов сладкиш

Месец май е! Всичко отдавна вече е зелено, розите в градината цъфнаха, птичките пеят по цял ден, а слънчевите лъчи стават все по-силни и силни. И в следствие на това, ягодите зреят все по-бързо и бързо. Какво да правиш с всичките тези ягоди, освен да експериментираш в кухнята. Излишно е да казвам, че и този сладкиш ми беше за първи път и явно е късмета на начинаещия, но и той се получи. ;)

Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар /за предпочитане кафява/
100 гр. кокосово масло
1 ч.ч. прясно мляко /може и разтително/
1 бакплувер
1 ванилия /аз нямах и сложих едно пакетче ванилова захар/
около 300гр. ягоди
 3 плочки черен шоколад /аз използвах Своге/

Кокосовото масло и захарта се разбиват добре до получаване на кремообразна формула. Добавя се млякото, след това брашното с бакплувера и ванилията. Всичко това се обърква добре с помоща на миксер. След това готовата смес, изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка или форма за печене. Нареждаме ягодите и настъргания шоколад, и печем до готовност /около 30 минути на 180 градуса/ в предварително загрята фурна. И воала... ако всичко е наред, трябва да имаме добре изпечен и вкусен ягодов сладкиш, който би допълнил добре следобедното кафе, примерно.. ;)


Лично аз декорирах чинията с няколко ягоди в шоколад и кокосови стърготини. Бон Апети!










Коментари

Популярни публикации