MISSION Y

Когато става въпрос за японките ги свързваме с фина и гладка кожа, която изглежда млада без значение от възрастта. С ритуалите им за красота и качествената им козметика, те изглежда са открили тайната на това да изглеждат млади, завинаги.
Mission Y е отговорът на нуждите от грижа за кожата на 30-годишните жени, които забелязват първи признаци на стареене: фини линии, дехидратирана и уморена кожа, както и повехнал тен на лицето. Тази дълбоко хидратираща серия е създадена на базата на ферментирала мая - богат източник на витамини, аминокиселини, минерали и антиоксиданти. Екстрактът от мая има способността да стимулира клетъчния метаболизъм, за да подсили кожната бариера, да подобри еластичността и да поддържа гладкостта и здравословното сияние на кожата. В продуктите ще открием и витамин В. Друга  съставка в продуктите Mission Y е филтрат на лактобацили, който се трансформира в млечна киселина, помага за регенериране на хидролипидната бариера, поддържа кислородната ефективност  и може да подпомогне производството на колаген. Действа и като пробиотик. В продуктите ще открием още: октилдодецил РСА - емолиент на основата на соли на пироглутамовата киселина - съставка, която естествено съществува в хидролипидната бариера. Хидролизирана коприна, екстракт от плод на нар, екстракт от стебло на Лакирана ганодерма/гъба/ - антиоксидант, екстракт от корен на циркония - антиоксидант, който успокоява и осигурява противовъзпалителен ефект  и ефект против бръчки.

"Ритуал" всъщност е и ключовата дума. Защо? Защото всяка една стъпка от ритуала подсилва ползите от предишната стъпка. За да имаме видими резултати от ползването на която и да е серия продукти, трябва да използваме цялата такава, а не само определени продукти от нея. Използвам серията от около три месеца и като цяло съм доволна. А ето и в какво се състои самият ритуал... 

Първата стъпка от този ритуал е с моят любим продукт от серията, а именно почистващата пяна Mission Y. Влюбих се в този продукт, буквално от първия допир  и вече е незаменим за мен. Всеки ден по улиците на града се "срещаме" с ужасно замърсения и прашен въздух, който не оказва добро влияние върху нашата кожа, затова е хубаво да използваме качествени продукти за почистването и. Почистващата пяна на Mission Y има изключително деликатна формула, която ефективно отстранява всички замърсявания и подготвя кожата за подхранващите съставки, които се съдържат във формулите на следващите етапи от режима. 

Втората стъпка от нашия японски ритуал е дълбоката хидратация. Почти няма кожа, която да не се нуждае от хидратация. Интензивната хидратация под формата на лосион е ключова стъпка от ритуала. Японските хидратиращи лосиони са изцяло нова концепция на европейския пазар. Подобно на тоник, те се използват след почистване, за да се възстанови максимално pH на кожата, но в същото време осигуряват и интензивна хидратация, точно като серум. В резултат кожата става мека и гладка, и усвоява по-добре активните съставки от формулите, които следват.  Хидратиращия лосион Mission Y е изключителен бестселър в Япония. Любопитен факт е, че на всеки 2 минути се продава по един такъв лосион. Нанасянето му става, като сложим няколко капки на дланите си и с масажни движения от вътре на вън, нанесем на лицето си.

Третата стъпка е есенция-мляко за концентрирано подхранване. Концентрираната формула в есенцията - мляко осигурява на кожата експлозия от подхранващи съставки, които проникват в слоевете на епидермиса и помагат за възстановяване на уврежданията, причиняващи стареене на кожата. Формулата на есенцията е по-плътна и по-концентрирана от тази на лосиона, затова трябва да се прилага на кожата веднага след нанасяне на лосион. Отново нанасяме с масажни действия няколко капки от млякото за дълбоко подхранване и изглаждане на кожата. 

Последната стъпка от ритуала е нанасянето на крем за лице Mission Y. Нейната задача е не само интензивно да подхрани кожата, но и да създаде невидима защитна бариера, благодарение на която полезните съставки от предишните формули се запазват в епидермиса, като осигуряват на кожата всичко необходимо за поддържане на младежкия вид. Кремът за лице може да се използва, както през деня, така и вечер. Важно е да се отбележи, че няма SPF, но това е така при почти всяка качествена козметика. Моят съвет е да използвате отделно слънцезащитен продукт, ако използвате крема през деня и то летните месеци, когато слънцето е  много по-силно. 

Като цяло серията Mission Y обещава изравняващи тена резултати и определено смятам, че ги постига. Всяка една от стъпките в този японски ритуал е различна и допълваща останалите. За мен няма как да имаме пълен и желан резултат, ако не използваме цялата серия. Специално в тази липсва околоочен крем, но той без проблем може да бъде заменен с основният крем от серията. Продуктите са доста икономични и биха стигнали за около 3 месеца, което със сигурност оправдава цената им, предвид факта, че са по-висок клас козметика. 
Както казах в началото, серията е подходяща за дами 30+. От друга страна за дамите, които са 45+, за тях е предназначена серията Mission ECLAT.  :) 



*Публикацията не е спонсорирана. 

Коментари

Популярни публикации