K-beauty, NutraEffects and Care

Днес ще си говорим за маски и по-точно за любимите ми лист-маски. И днес залагаме на Avon Bulgaria с цели три маски от три различни техни серии. Ще разгледаме всяка една от тях и ще направим сравнение, както като качество, така и като цена. 
Ще започнем с маската на K-beauty, понеже съм пробвала вече няколко маски от тази серия и съм доста доволна от тях. Та, този път залагаме на най-новото им попълнение, а именно лист-маска с два слоя за сияйна кожа. По-различното тук е именно това, че маската има цели два слоя, като благодарение на горния слой, който запечатва съставките ѝ, маската обещава сияйна и подхранена кожа. Екстракт от оризови ферменти спомага за подхранването и хидратирането на кожата. Маската се състои от две части /горна и долна/. Поставя се на лицето и се стои с нея около 15-20 минути, след което се отстранява и с масажни движения разнасяме остатъците от нея по цялото лице, докато попие напълно. Усещането след тази маска е страхотно. Кожата е гладка и мека. Не се усеща никакво стягане, което означава, че наистина хидратира добре. Има леко странен аромат, но това не е фатално. Определено ми хареса и бих купила отново. Редовната ѝ цена е 14,99лв., но често може да бъде намерена и намалена за около 8-9 лв..

Хидратираща лист-маска от серията NutraEffects. Специално за маските от тази серия се каня да изпробвам още от както са излезнали на пазара, но така и не стигнах до тях, но пък ето сега най-накрая намерих време и за хидратиращата маска от цялата им серия. Маската е стандартна, слага се на лицето и се стои с нея около 15 минути. Аз стоях малко повече от 20 минути, понеже самите маски са доста напоени с материал и буквално, като я извадите от опаковката тя се разтича навсякъде по вас. След като оставите маската да действа около 15-20 минути я отстраните от лицето си и е препоръчително да втриете с масажни движения остатъка от нея до пълното ѝ абсорбиране в кожата. Кожата се усеща леко опъната след като попие всичко, но пък на допир е доста мека. Харесва ми. Като за цената си, която е около 4-5 лв. е  добра. Бих купила отново. 

Стигаме и до лист-маската за лице с мед от серията Care. Това е най-ниско бюджетната маска и цената и варира около 2-3 лв.. Принципа на нанасяне и изчакване да подейства е същият, като при горните две маски, а именно около 15-20 минути на лицето и след това отново втриваме всичко останало от материала. И тук имаме една изключително напоена маска, от която се стича течност веднага щом бъде отворена, но явно повечето маски са така. Не мога да кажа, че има кой знае какъв ефект от маската. Може би една идея по-хидратирана кожа, но не и с ефект уау... Изпробвала съм и маската с алое от същата серия и резултатът е идентичен. Нищо особено. Не бих купила отново.
Заключението, което бих направила е, че качеството, наистина си има цена. Определено маската на K-beauty ми хареса най-много и бих купила отново при нужда. Маската на NutraEffects е добра, но не колкото предната. Може би бих купила отново и бих препоръчала, но маската на Care определено не е нещо, на което бих се доверила отново. Не е лоша, но просто не е моята.


J. J.

Коментари

Популярни публикации