K-beauty - Втора част

Идеалът за красота, към който корейките ревностно се придържат не търпи компромиси. Обстойната грижа за кожата е неизменна част от ежедневната им рутина и това го доказват маските за лице, с които поддържат кожата си блестяща и безупречна. Не отдавна ви разказах за част от тях, а именно серията K-beauty от Avon Bulgaria. Днес искам да си поговорим и за още няколко от техните маски.

Първата маска, която пробвах този път бе почистваща пенеща се маска с екстракт от корейски водорасли. Маската се нанася на лицето, като веднага щом се допре до кожата, започва да образува балончета и да става на пяна. С нея се стои около 10-15 минути, след което се измива с вода. Маската е приятна, лека, не дразни кожата и не я изсушава, което е най-важното за мен. Почиства добре и със сигурност бих купила отново. 

Хидрогел пластири със сок от Алое Вера, които осигуряват на кожата незабавен хидратиращ ефект и изглаждане.

Пристигат в кутийка, която задържа течността, в която са напоени. Две на брой.

Тези успокояващи мултимаски могат да се използват навсякъде по лицето за бързо хидратиране там, където е необходимо. Нанасят се на чиста, подсушена кожа. Лично аз ги използвах за зоната под очите, като стоях с тях около 7-10 минути. Прилепват добре, не се разместват и хидратират кожата много добре. Изключително подходящи са за след дълъг работен ден или безсънна нощ, когато имаме още по-голяма нужда от хидратация на кожата. Определено бих препоръчала. 

Нощна маска за лице с екстракт от гъба Чага, който е естесвен източник на антиоксиданти. Маската подхранва и изглажна кожата. Използва се след нормален вечерен ритуал и се преспива с нея, след което на сутринта се измива. Лично аз бях много скептична към тази маска, заради една от основните съставки в нея, а именно гъба Чага. В крайна сметка се престраших и си взех маската, като я използвам след нанасяне на нощен крем за лице и преспивам с нея, както е по указание.

Приятна е на допир, омекотява кожата и няма някакъв натрапчив аромат, който аз очаквах. След измиване се нанася обичайната дневна рутина. Използвала съм я вече няколко пъти, не знам дали ще я изразходвам до край и най-вероятно няма да купя отново.  Просто не е "моята" маска.
От всички изпробвани маски до тук, може би само нощната маска за лице с екстракт от гъба Чага не бих си купила втори път. Останалите две ми харесват и с удоволствие бих повторила.


J. J.

Коментари

  1. Бих избрала почистваща пенеща се маска с екстракт от корейски водорасли.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации