Розов бургер

Какво е храната без малко въображение, когато я приготвяме. Така де, лично аз предпочитам да хапна един такъв розов бургер в тъжен ден, като този, когато ме напусна още един любимец. Животът винаги е бил несправедлив, но пък погледнат от розовата му страна - поне го има. :)
Та, да си дойдем на думата. Питките за бургера ги правя, както обикновено по рецепта за хляб без месене, като в случая съм добавила предварително изпечено и пасирано цвекло, което да допринесе за този приятен нюанс на розовото. 
Необходимите продукти за тестото са:
1 кг. пълнозърнесто брашно
800 мл. хладка вода
25 гр. мая
щипка сол
подправки по наш вкус /не са задължителни/
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 800 мл. вода, като добавяме и щипка сол, след това прибавяме сместа към брашното и разбъркваме до получаване на еднородна смес. След това добавяме предварително изпечено и пасирано цвекло, като отново объркваме двете смеси до пълно оцветяване. Оставяме тестото в хладилника да втаса за около 10-12 часа и след това печем на предварително загрята фурна на 250 градуса до пълна готовност.


След като имаме изпечени питки, можем да започнем да гарнираме бургера по наш вкус. В случая съм използвала зелена салата, домати чери, телешко кюфте, печени картофи, маслини и сос. Иии Бон Апети! 

А да го изядеш навън е просто идеалното място...





J. J.

Коментари

Популярни публикации