K-beauty

Преди няколко месеца avon пусна на пазара своята японска козметика - MISSION, за която вече ви разказах. Днес обаче искам да ви представя и част от продуктите, които ще предлагат от своята корейска козметика - K-beauty. Защо да заложим на корейска козметика? Защото в тези продукти получаваме висококачествена козметика с висока концентрация на активни съставки и то на страхотни цени. Аз избрах да тествам две от маските, които avon ще пусне на пазара съвсем скоро.

Първата маска, която пробвах бе изглаждаща лист-маска с екстракт от азиатска центела за успокоение и възстановяване на кожата. Подходяща е за стресирана и суха кожа. Моята кожа по принцип се нуждае от дълбока хидратация и именно поради тази причина реших да заложа на тази маска. Използването и трябва да става, задължително след добре измито и почистено лице. С нея се стои около 10-15 минути. След махане на лист-а от лицето е хубаво да втрием с масажни движения остатъците от маската, за да може кожата да усвои добре всички съставки от нея. След това може да нанесем, както обикновено, серум и/или крем за лице. Маската е приятна на допир, няма натрапчив аромат, напротив съвсем лек. Прилепва добре върху лицето и леко охлажда кожата. Не остава лепкав филм и течността си попива много добре. Кожата определено остава добре хидратирана, а за мен това е най-важното. 



Друга маска, която реших да пробвам бе гел маска за устни с екстракт от мед от манука и нектарина за меки и гладки устни. Към този тип маски съм леко скептична. По принцип маската трябва да омекоти и изглади устните, но по принцип аз не вярвам на такива принципи. /ха-ха/ Признавам си - нямах очаквания, затова и не съм разочарована. За сметка на това пък със сигурност успях да уплаша няколко човека с тази маска. /ха-ха/ Самата маска е във формата на устни, при това доста големи, затова не се притеснявайте, ако и вашите са такива. Напоена е доста добре и прилепва добре, до първото разсмиване. Препоръчително е да се стои с нея около пет минути. Очаква се поне да хидратира устните. Аз нямам проблем с хидратацията на моите, затова и не мога да бъда обективна в заключението си дали го прави. Предполагам, че би трябвало, ако имате изключително сухи устни, но все пак ефекта ще бъде мигновен. Не очаквайте чудеса. Всъщност не очаквайте нищо, но пък може да си направите няколко забавни снимки, с които да разсмеете приятели и близки, поне аз така направих. Разбира се, едва ли някога ще повторя, но пък знае ли човек.. ./ха-ха/ 

Серията K-beauty има и още няколко маски за лице, които скоро може да намерите на страниците в някоя брошура. Аз определено бих пробвала и някоя друга, а и бих използвала отново изглаждащата лист-маска е екстракт от азиатска центела. Препоръчвам ви я и на вас. Най-малкото ще пробвате една малко по-различна козметика, качествена при това. 



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации