Извинявай, ако те нарека любов...

"Всички хора мечтаят за истинска любов. Търсим я навсякъде и денем, и нощем. Понякога я намираме, понякога за съжаление я губим. Но как да разберем дали сме намерили половинката си? Някои я познават с първия поглед. На други им трябват години, за да разберат, че е била до тях. Но хората, като правило, не осъзнават това, докато не се окажат сами. Остава им само да вдишат дълбоко и да чакат. Да чакат половинката им да се върне при тях. Тъй като любовта прилича на магнит, ако е истинска, то трябва просто да чакате кога двете половинки ще се съберат."

И... "Какво е любовта? Действат ли и правила, формули, рецепти? Може ли да я намериш с помощта на карта или като следваш инструкции? Или всичко зависи от късмета и ни остава само да се надяваме на случайна среща."

"Най-прекрасната любов е грешка в сметките. Скок в неизвестното, без застраховка. Нещо, което не бихте описали с думата никога. Когато ви обхване рутината ви трябва някой, който да ви напомни, че да обичаш, означава да си свободен, смел и да вървиш напред със завързани очи, без да се боиш от това, което може да стане. И тогава разбирате, че истинската любов е лудост. Лудост, споменът, за която завинаги ще остане с вас."

















"Истинската любов идва веднъж в живота. Но как да разбереш, че това е тя? Отговорът можеш да търсиш само в сърцето си. Само трябва да затвориш очи и да слушаш."


Цитатите са от един любим мой филм, който реших да ви представя днес, а именно "Извинявай, ако те нарека любов". Филмът има две версии, испанска и италианска. Лично аз съм фен на испанската, макар, че и двете са с еднакъв сюжет. Ако обичате любовни истории, препоръчвам ви го...  А ето и резюмето на филма...
"Алек Бели е успял в рекламата мъж на 37 години със сериозна връзка. Когато предлага брак на Елена/неговата приятелка/, тя го напуска. Останал сам, той губи вдъхновение и оставя живота си да тече монотонно. Случайният сблъсък с Ники събужда у него желанието му да постигне още нещо, да се радва на живота. Проблемът е, че Ники е на 17 години. Млада, жизнена, усмихната и необременена от условностите. Алек е на кръстопът: дали да слуша приятелите си или сърцето си? Двадесет години разлика за всички са прекалено много. Има ли правила в любовта и може ли да се командват чувствата, според желанията на околните? Кое е позволено? Кое забранено? И има ли забрани в любовта?"

Е, познайте.... ;)




*Снимките са от филма "Извинявай, ако те нарека любов".

Коментари

Популярни публикации