"Искам да съм като всяка друга"

"Искам да съм като всяка друга" е емоционалното послание зад новата кампания на Мисията на Avon срещу рака на гърдата, с която продължаваме работа за поредна година. Не веднъж, тук в блога съм разказвала за благотворителната кампания на Avon и съвместната ни работа с Фондация "Една от 8"  по програмата "Бъди до мен". 
Да се срещнеш с някой със същите интереси и да те изслуша внимателно. Консултация с професионален гримьор. Бельо по поръчка. Йога упражнения. Арт занимания. Много жени искат това, за да се почувстват специални. Една от осем жени се бори с рака на гърдата и има нужда от това, за да се почувства като всяка друга. Именно това е емоционалното послание на "Искам да съм като всяка друга" - новата кампания на Мисията на Avon срещу рака на гърдата, чиято основна цел е да обърне погледа на обществото към суровата действителност, с която диагностицираните жени се сблъскват по време на най-трудния период от живота си. 
С цел повишаване на информираността относно нуждите на жените, които се борят с рака на гърдата, кампанията демонстрира как дейностите по съвместната програма на Avon и Фондация "Една от 8" - "Бъди до мен" помагат за по-лесното преминаване през този период не само на жените, болни от рак на гърдата, но и на техните близки и семейства. И през тази година наша основна цел е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация "Една от 8" ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства в цялата страна. 
Само преди по-малко от месец компанията реализира поредното си дарение към фондацията на стойност 100 000 лева за осигуряване на подкрепа на жените с рак на гърдата по програмата "Бъди до мен".
Статистиката в България категорично показва сериозността на проблема - над 50 000 българки са с поставена диагноза "рак на гърдата", а всяка година регистърът се допълва с близо 3800 нови случая. Вече 18 години средствата в компанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата на всеки поръчан артикул се дарява за каузата. До момента резултатите от дългогодишната активност на Мисията на Avon срещу рака на гърдата се изразява в над 1 800 000 лева дарени средства, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледа на територията на цялата страна.
Специално за целите на кампанията е изработен информационен хъб www.pinklight.bg, където може да бъде открита пълна информация за съвместната работа на Avon България и Фондация "Една от 8". Също така може да бъде закупен и розов благотворителен продукт. Направете го! От любов към живота! Дарете усмивка на поне една жена с диагноза "рак на гърдата". Именно тези жени оценяват всяко малко "чудо", всяка една усмивка, прегръдка, всяко едно "здравей", "обичам те" и пр.. Именно те оценяват най-скъпото ни - живота! Аз вярвам в чудеса! Вярвам, че всяко нещо в света е едно малко чудо. Вярвам! И знам. Не е необходимо да си Една от 8, за да бъдеш една от тях! Аз избрах "Живот в розово"! Направи го и ти! Защото да даряваш е взаимност!

Коментари

Популярни публикации