Една от 8

Клубът на Една от 8 е едно наистина вълшебно място, до което имах възможността да се докосна. Място, на което открих страхотни хора, докоснах се до историята им и преоткрих светът им. Причината за тази среща бе основният двигател в работата ми, а именно кампанията "От любов към живота" - Avon срещу рака на гърдата, за която съм разказвала хиляди пъти, сега ще ви представя Една от 8:
Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" е неправителствена организация в полза на обществото.
Целта на фондацията е да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки. В нея се предлагат индивидуални психологически консултации, практически и информационни консултации, правни консултации, беседи на различни теми, арт-терапии, йога, йогалатес, консултации с професионален гримьор, групи за взаимопомощ и др.. Също така от клуба се предлагат перуки, тюрбани за глава, протези, сутиени, специализирани за жени с рак на гърдата.
Всичко това се предлага напълно безплатно за нуждаещите се. Но това са само част от нещата, които фондацията прави за всички дами нуждаещи се от подкрепа, приятел или просто от местенце, на което да намери пълно разбиране от случващото се в живота и.
Запознайте се с  Една от 8! :) 



Това е мястото, на което всеки може да сподели своята история с психоложката на клуба Антонина Топалова.

Кът за деца.

                                                  Тук може да видите Нана без коса.

   
Мястото на което, всички дами могат да се преобразят и да придобият повече самочувствие, благодарение на грим продукти с помощта на гримьор.
Знаете последствията от една химиотерапия, ето защо едно такова кътче може да означава много... 

 Сутиени предназначени за жени преживели мастектомия.

Тюрбани за глава.

Перуки.


Разбирате ли защо в началото казах, че това място е вълшебно... ???
 Защото е място, където хората отиват разплакани и си тръгват усмихнати.

Името на фондацията е взето от една световна статистика, която гласи, че всяка 8-ма жена е с диагноза рак на гърдата. 
Тъжната истина е точно тази статистика, защото една от всеки 8 жени по целия свят чува думите " Имаш рак!", всяка една от тях в този миг губи своята усмивка. И това не са някакви хора от някъде си... Това са наши близки, родителите, приятели и дори деца.
И тук идва момента, в който всички ние, които заобикаляме тези хора, трябва да покажем, че ни е грижа, че не сме безразлични и че ще се борим заедно в най-тежката битка. Един до друг! От любов към живота!

Да върнеш усмивката на една жена, която я е загубила по този начин, това е богатство! И знаете ли, техните усмивки означават много повече от всичко останало на света.. означават живот!



Изключително съм щастлива от факта, че се имах възможността да се срещна и да се запозная с тези прекрасни хора. Прегръдки, Нана Гладуиш (основател на фондация Една от 8) и Милена Велева (маркетинг специалист във фондация Една от 8). 







*Снимките не са направени професионално за блога, но все пак реших да ги използвам и да ви покажа, всичко такова,каквото аз го видях. Без пози с много любов.

Коментари

Популярни публикации