Как да консумираме авокадо...
Преди време ви представих авокадото като плод и ползите от неговата консумация. Повече може да прочетете тук: авокадо.
Днес искам да ви покажа различните начини, по които аз консумирам авокадо, било то в салата, сандвич, хапки или просто така, чисто авокадо.
Тост с млечна аерирана крема от ЖоСи и авокадо, овкусени по вкус, гарнирани с маслини и поръсени с чиа.
Един любим тост с авокадо и яйце. В случая авокадото е намачкано на самата филийка, овкусено с черен пипер и сол, разбира се, всяка съставката може да се прескочи, ако не е по ваш вкус. Отгоре имаме изпържено или сварено яйце, отново по вкус. Винаги гарнираме с зеленчуци по вкус, в случая чери домати и нар.
Салата айсберг с домати чери и авокадо.
Както се казват "редена" салата. Зеленчуци по избор, отново в комбинация с авокадо.
Зелена салата с авокадо.
Зелена салата с авокадо, краставици, репички и чиа семена.
Иии любимите на всички, които са ги опитвали, хапки с авокадо, чери домати и маслини. Тук авокадото е намачкано и намазано на кръгчета от франзела, аз предпочитам пълнозърнеста.
Към всеки един тост или сандвич може да добавите авокадо, то може да бъде намачкано и намазано или просто нарязано. Авокадото няма вкус, затова трябва да бъде овкусено по ваш избор, аз го правя по принцип с черен пипер и сол, както споменах по-горе. Когато го слагаме в салата, овкусяваме както обикновено. Разбира се, винаги може да експериментираме и да откриваме нови и вкусни комбинации с авокадо. Това са най-често правените от мен рецепти с авокадо. Надявам се, да съм ви вдъхновила и да изпробвате поне една, ще останете вкусно изненадани... ;)
Бон апети!
Коментари
Публикуване на коментар