Розова крем супа
Днешното предложение за обяд е розова крем супа. Защо розова ли? Защото в нея има червено цвекло... Та, нещо изключително лесно и вкусно.
Необходими продукти:
едно средно голямо червено цвекло
2-3 средни картофа
2 моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
няколко пресни листа босилек
сол, пипер и подправки на вкус
1 с.л. зехтин или олио
Запържваме лука с настърганите на ситно скилидки чесън и пресните листа босилек. Останалите съставки се нарязват и се добавят в тенджерата, където да се сварят до пълна готовност, заедно с всички подправки, които сме избрали. При мен, докато се свари добре цвеклото 2/3 от водата извря, но това не е проблем, напротив, за да имаме този "гъст" резултат течността трябва да не е много. След това всичко отива в блендера, където трябва да получим тази гладка консистенция. Сервираме с домашни крутони или в случая с просто препечени филийки хляб и пресни листа магданоз. Както казах, изключително бързо, лесно, полезно, а и вкусно. Бон апети!
J. J.
*Идеята за супата е взета от Show ME with Konstantina.
Коментари
Публикуване на коментар