Паста с авокадо, босилек и чесън
Днес реших да се спра на един малко по-различен и нетипичен сос за паста. Казвам, нетипичен, защото е далеч от добре познатите ни Болонезе и Карбонара. За целта се спрях на авокадото, което аз така обичам и което спешно се нуждаеше от употреба в кухнята. Та, да започваме....
Необходими продукти:
половин пакет паста по ваш избор /достатъчно е за двама души/
За соса:
два броя добре узряло авокадо нарязани на по две половинки
една шепа листа от пресен босилек
3-4 скилидки чесън
2 с.л. прясно изцеден сок от лимон
1 с.л. песто /тази стъпка може да я пропуснете/
1 с.л. нахут
около 50 гр. вода от нахут
сол и черен пипер на вкус
зехтин
чери домати за декорация
пресни листа босилек за декорация
Всички съставки се поставят в блендера и се пасират до гладка консистенция. След, което се добавят към вече сварената паста, която предварително леко сме охладили.
Аз използвах италианска цветна паста, но както казах вие може да използвате каквато паста предпочитате.
Разбъркваме добре соса с пастата, декорираме с няколко домати чери и пресни листа от босилек, и Бон Апети!
J. J.
Коментари
Публикуване на коментар