Дневно меню по време на пост II част


Започваме деня със закуска, а в случая тя е от два тоста. Единият с с хумус от червено цвекло и нарязани маслини, а другият с маслинова паста/която аз купувам от Lidl/, домати чери и семена. 
Хумусът от червено цвекло е изцяло моя импровизация, направен от изпечени във фурната червено цвекло и морков, след което пасирани с малко вода, сол и пипер на вкус.

Обядът обикновено е някаква салата. В случая съм избрала някакъв вид "редена" салата с всичко, което има у дома. Нахут от консерва, едно авокадо, домати чери, краставица, зелена чушка, пресен зелен чесън, маслини и семена. 

Аз лично не пропускам и следобедното кафе, по възможност в градината на слънце и в добра компания. 

Предложението ми за вечеря не изглежда по най-апетитния начин, но гарантирам, че е страхотно на вкус. За него ще ви трябват следните зеленчуци:
-половин буркан с нахут
-един патладжан
-една зелена чушка
-една глава лук
-домати или доматено пюре/сок
-сол на вкус
-черен пипер на вкус
-червен пипер на вкус + подправки, които обичате
Нарязва се патладжана на малки кубчета и заедно с лука се задушава в тигана, малко след това към тях се прибавят и нарязаната зелена чушка и нахутът. Задушаваме още малко и добавяме доматеният сок и всички подправки, които искаме и оставаме на котлона, докато изври течността. Това е. Бон апети!


P.S. Хлябът е домашен. 
J. J.

Коментари

Популярни публикации