Релакс с NIVEA и #daretoWOWandCARE

Този път от Nivea ме предизвикаха да покажа своята рецепта за релакс. Разбира се, това нямаше как да стане без любимият Митко /котаракът Митко/... -ха-ха/ Той винаги е първи, когато види каквато и да е кутия, а аз почти не мога да се добера до нея... Може би за в бъдеще ще е добре да има и една за него... /ха-ха/ Но да видим, какво се крие и този месец в кутията на Nivea и тяхната кампания #daretoWOWandCARE. 

 Готов е за SPA.... 


Трудна задача бе да разгледам продуктите този месец... И все пак в кутията имаше общо 10 маски и един почистващ гел за лице, който също може да се използва като маска, но затова четете малко по-надолу. 


3 в 1 Urban Detox измиващ гел с глина. Многофункционалната му формула с органичен ориз, екстракт от зелен чай и глина действа дълбоко почистващо на кожата и има детокс ефект, който я матира и показва естествения и здрав вид. Продуктът може да се използва по цели три начина. Използван, като измиващ гел, продуктът намалява бактериите, причиняващи пъпки и остава кожата свежа и чиста. Използван, като ексфолиант, той има пилинг ефект и свива порите, като премахва мъртвите кожни клетки и кожата става видимо по-гладка. И не на последно място, използван, като маска за лице, има матиращ и изглаждащ ефект на кожата, детоксикирайки я в дълбочина само след 3-5 минути престой. Определено това е най-любимият ми продукт от цялата кутия. Като човек, който държи изключително много на добре почистената кожата, това оппределено се превръща в един от любимите ми продукти, като цяло за грижата за лицето. Почиства страхотно, не изсушава кожата до безкрайност и я подготвя добре за нанасяне на маска или рутината, която следваме. Определено препоръчвам. 

Продължаваме към 3 маски, които аз страшно много харесвам и за една от които вече съм писала. Първата маска, която пробвах този път от този вид бе Пилинг маска Urban Detox. Това е отлепяща се маска, която ексфолира кожата и почиства порите. Аз обожавам отлепящи се маски и може би това бе причината да посегна първо към нея. Нанасянето и става, както обикновена маска за лице и ако имате четка за нанасяне на маски ще ви е много по-лесно в извършването на това действие. Стои се с нея около 10-15 минути, до пълно изсъхване и след това се отлепя. Кожата определено изглежда една идея по-добре почистена след тази маска и ви държа в течение как се представя и за в бъдеще. 
Втората маска, която пробвах от този вид бе 1-минутна маска за лице Urban Detox за свиване на порите, която има самозагряваща се формула за по-дълбоко почистване. Съдържа екстракт от магнолия и има гелообразна формула. Аз харесвам 1-минутните маски, защото почистват добре и не отнемат време, което нямаме, след дълъг и изморителен ден.
И последната от този вид, 1-минутна DETOX маска за лице URBAN SKIN. Почистваща маска с бяла глина и активен екстракт от магнолия с детокс ефект. За тази маска съм писала ревю, което може да прочетете тук

А това се получава, когато се опитам да взема нещо от кутията...

10-минутна детоксикираща лист маска за лице. Това е първата биоразградима лист маска от Nivea, която детоксикира кожата. Лист маската е обогатена със зелен чай и въглен за здрава, чиста и свежа кожа, като също така я матира и освежава. Подходяща е за чувствителна кожа. Това бе вторият най-любопитен продукт от кутията за мен и нямах търпение да пробвам. Нанася се с черната страна върху лицето и с бялото навън, като се прилепва добре към кожата. След това се премахва защитното фолио и се остава да действа около 10 минути. След това се маха самата лист-маската и се изплаква лицето с вода. Лично аз усещам кожата си леко суха след това и я хидратирам допълнително. Харесва ми, че самата маска е биоразградима и се радвам, че от Nivea са пуснали няколко такива. Подкрепям това и бих препоръчала. 

В кутията откриваме още две лист маски, а именно 10-минутна лист маска Q10 POWER с Витамин С за мигновено енергизиране на кожата  и 10-минутна лист маска CELLULAR HYALURON FILLER + LOLUME, която мигновено запълва обема на кожата. И двете маски са биоразградими и предназначени за дами с по-дълбоки и видими бръчки. И понеже не аз ще изпробвам тези две маски, по разбираеми причини, ще споделя мнението на моя близка, веднага щом ги изпробва. 

И стигаме до 4 маски за лице, в които може да се влюбите още от пръв допир. Започваме с интензивно охлаждаща маска за лице Nivea Good Morning Fresh Skin. Има ревитализираща формула с натурално Алое Вера и Витамин Е, която осигурява на кожата прилив на хидратация и свежест. Нанася се на почистено лице, като се избягва контакт с очите и устните. Оставя се да действа 10-15 минути и се отстраняват остатъците с козметична кърпа или тампон. Маската е хубава, не изсушава кожата, напротив хидратира я достатъчно добре.
Втората маска от този вид е пилинг маска Nivea Urban Skin Detox обогатена с хидрамин. Нежно премахва мъртвите клетки и почиства в дълбочина. Отстранява излишния себум и матира кожата. Нанася се равномерно на почистено и сухо лице, като се внимава със зоната около очите и устата, както при всяка друга маска. Остава се маската да изсъхне за около 15-20 минути, след което се отлепя внимателно, като се започва отвън навътре. Ако има остатъци след това е хубаво да се изплакне с вода. Лично аз харесвам повече отлепящи се маски пред измиващите се след това, затова и нямах търпение да пробвам тази.
Продължаваме с маска за лице против бръчки Q10 POWER. Копринената формула с естествения за кожата Коензим Q10 и Креатин обещават видимо намаляване и изглаждане на линиите и бръчките, като правят кожата по-мека и гладка. Използва се, както и другите маски за лице, като се нанася обилно на почистено лице. Остава се да  действа около 1-15 минути, след, което се измива. Тази маска също отива при моя близка.
И стигаме до една маска, в която просто се влюбих. На пръв поглед нищо особено, а само след първото използване и кожата е повече от добре хидратирана. Това е подхранващата маска за лице Nivea Bye Bye Dry Skin, която има богата формула от мед и натурално бадемово масло, която успокоява сухата кожа и я омекотява. Нанася се на почистено лице, като се остава да подейства за около 10-15 минути, след което се измива. Лично аз стоях малко повече от 20 минути, като преди това бях почистила кожата с 3в1 Urban Detox измиващия гел с глина от Nivea. Усещането, след като измих маската бе страхотно. През целия остатък от деня кожата бе силно хидратирана и мека, което не ми се беше случвало с никоя друга маска. Нямаше нито грам сухота и то без нанасяне на дневен крем за лице. За мен това е много важно и определено бих повторила тази маска, както и бих препоръчала, особено, ако имате много суха кожа.



J. J.
*Продуктите са изпратени от компанията, но публикацията не е спонсорирана по никакъв начин.

Коментари

Популярни публикации