Черешов сладкиш

След като имаш цели две череши, няма как да не направиш поне едно такова изкушение, макар и да не си най-добрия кулинар на света... ;) 
Необходими продукти: 
около 500гр. почистени от костилките череши
125гр. краве масло /аз бих пробвала и с кокосово/ 
3 яйца
250гр. брашно
150гр. кафява захар
75мл. хладко прясно мляко
1 ванилова есенция
10гр. бакпулвер
Първо се разбива много добре маслото със захарта и яйцата.Препоръчвам между 5-7 минути непрекъснато бъркане с миксер. След това се добавя половината хладко мляко и отново разбиваме с миксера. След това, след като сме пресели брашното с бакпулвера, прибавяме половината от него към вече разбърканата смес и отново повтаряме действието с миксера, колкото да се смесят продуктите. Прибавяме останалото прясно мляко и отново разбиваме за кратко. След това прибавяме и останалата част от брашното и отново бъркаме с миксера. Когато сместа ни е готова я слагаме в предварително намазнена тавичка за печене. Аз използвах форма за кекс. Разпределяме сместа равномерно, а след това изсипваме и черешите, като може да ги натиснете да потънат в самата течност. Сладкиша се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 минути, до пълна готовност, като проверявайте с дървена клечка. 

Накрая може да поръсите и с пудра захар или просто да сервирате с пресни череши. Разбира се, аз избрах втория вариант. Бон апети! ;) 




Коментари

Популярни публикации