Стоянка Мутафова и "Добър вечер, столетие мое"!

В навечерието на 25.11.2017г. в една от залите на Парк-Хотел Стара Загора се състоя представянето на новата биографична книга на великата Стоянка Мутафова.
Нямам думи, с които да опиша чувството, което изпитах заставайки до тази велика жена. За мен това бе сбъдната мечта и съм изключително щастлива от факта, че имах възможността да присъствам на това прекрасно събитие. 


Събитието започна с водосвет за здраве на любимата актриса, отслужен от отец Иван, а от името на Старозагорския митрополит Киприан той връчи на актрисата диптих - Света Богородица и Исус Христос и благопожеланията за здраве и много нови успехи, както на театралната сцена, така и в живота.
Изключително мили думи към актрисата бе подготвил и кметът на община Стара Загора - Живко Тодоров, който се бе погрижил любимката на малки и големи, да получи страхотен букет цветя, придружен с благодарствено писмо.

След, като бе посрещната подобаващо, великата Стоянка Мутафова започна срещата все едно бе сред приятели. Разказваше за живота си, за началото на нейната кариера, за студентските си години, за факта, че собственият и баща не е бил съгласен тя да бъде актриса. Разказа случки от сцената и живота, спомни си за великите колеги, с които си е партнирала, Калоянчев, Парцалев и още много други, също, като нея големи. С много любов говори и за третия си съпруг - Нейчо Попов.
 Автор на книгата "Добър вечер, столетие мое" е Мария Грубешлиева - Муки, дъщеря на Стоянка Мутафова.
Изключително земна, изпълнена с енергия и много истинска, актрисата ме караше да не спирам да се усмихвам, можех да я слушам с часове.

Искам да завърша с част от края на книгата и обръщение от актрисата:

"Прощавайте, бъдете великодушни. Няма смисъл да влачите със себе си обиди, разочарования, спомени за предателства. Освободете се от тях, простете и продължете напред!" - Стоянка Мутафова

С много шеги, мили думи, усмивки и пълни сърца премина вечерта. Стоянка Мутафова - една жена, която показа класа и стил, както на излъчване, така и на поведение, това го могат само най-големите, онези великите!
Поклон, "Госпожо стихийно бедствие"!



*Книгата може да намерите в книжарници: Хеликон, Сиела, Буктрейдинг или в някоя друга по-малка книжарница.

Коментари

Популярни публикации