Грижа за кожата след излагане на слънце

Слънчевите лъчи често са причина за неблагоприятни изменения по кожата ни, затова трябва да прилагаме специални грижи за нея след излагане на слънце, които да минимизират влиянието на UV лъчите върху кожата ни и да направят загара ни по-дълготраен.
Ето и моите продукти за след слънце:

 Спрей лосион за след слънце с охлаждащ ефект - съдържа витамин С, който има подсилващи и антивъзпалителни свойства, и витамин Е с антиоксидантни свойства и хидратиращ пантенол. Спреят охлажда, освежава, хидратира и заглажда кожата. Предпазва от изсушаване и прави тена по-дълготраен.

 Охлаждащ гел за след слънце с алое и пантенол - Охлажда, успокоява, хидратира и също удължава тена. Успокоява изгорялата кожа(ако сме прекалили със слънцето) и не остава лепкаво усещане след нанасяне. Това е любимият ми продукт от цялата серия. Усещането върху кожата е страхотно и не мога да си представя да го заменя с друг.

 Успокояващо масло за тяло за след слънце - Маслото за тяло с приятен тропически аромат се нанася лесно и попива бързо, въпреки гъстата му консистенция. Съдържа шеа и какаово масло, както и пантенол с екстракт от алое. Успокоява сухата и груба кожа. Осигурява до 24 часова хидратация и подхранва кожата, като я оставя мека и гладка. 

Спреят и охлаждащия гел използвам винаги след плаж, а успокояващото масло използвам и вместо обикновен лосион, защото придава наистина добра хидратация. Грижата за кожата след излагане на слънце е точно толкова важна, колкото и тази преди излагането и на слънце. Грижете се добре за нея. 




P.S. Avon предлагат и Озаряващ лосион за удължаване на тена с блестящи частици, но аз съм се спряла на останалите три продукта от същата серия. 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации