Avon Nutra Effects



Nutra Effects - Новата линия грижа за кожата без парабени и без оцветители. Алергологично тествани. Подходящи за чувствителна кожа.
Комбинация от екстракти семена с антиоксиданти и витамини. В основата на тези натурални продукти стоят три вида семена, да се запознаем с тях. :)

Чиа семената са богат източник на омега-3 и мастни киселини , витамини и антиоксиданти. Дава на кожата 24-часова хидратация. 
Няколко любопитни факта за чиа семената:
 -Суперхраната на 21 век.
-Засилва енергията и метаболизма.
-Помага на мозъка да работи бързо.
-Абсорбира вода до 12 пъти повече от собственото си тегло.
-Стабилизира кръвната захар.
-Спомога за детоксикация на тялото.
-Отслабване без гладуване.
-Антиоксиданти, които забавят стареенето.

Стрелиция - помага за здрав тен и дава блясък на кожата. Стрелицията е екзотично цвете.

Нар - действа детоксиниращо; съставки богати на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене. 
Няколко любопитни факта и за семената от нар:
-Регенерира клетките.
-Бори се с рака на гърдата.
-Понижава кръвното.
-Доставя витамините С и К.
-Съдържа големи дори вит. С.
-Бори се с появата на зъбна плака.
-Детоксикира цялото тяло.



Точно преди около година имах  удоволствието да присъствам на представянето на тези нови продукти и останах впечатлена. За тази една година успях да изпробвам почти всички продукти от серията (естествено, тези които са подходящи за моята кожа). Смених два крема и установих, че и двата са подходящи за мен, това са Хидратиращ крем Nutra Effects и Матиращ и хидратиращ крем Nutra Effects. Колкото и странно да звучи, и двата крема действат перфектно на кожата ми. Лятото използвам Матиращ и хидратиращ крем Nutra Effects, понеже от прекаленото слънце кожата ми започва да блести на места, а зимата използвам Хидратиращ крем Nutra Effects,  който помага на кожата ми да получи нужната хидратация  през студенте дни, а с този крем получавам до 24 часа хидратация.
Nutra Effects се превърна в моята любима серия от бялата козметика. Постоянно се допълва от нови продукти и вече нямам търпение да изпробвам новия ВВ крем Nutra Effects и да споделя мнението си за него. Очаквайте! :)


От почистващите продукти използвам Матиращ & освежаващ тоник Nutra Effects и Почистваща пяна Nutra Effects.

Освен това, че открих подходящите продукти за моята кожа с Nutra Effects, преоткрих и суперхраната чиа. От тогава експериментирам постоянно със семената. Слагам ги в салати, правя десерти с плодови млека и семена, понякога само в кисело мляко, комбинирам ги и с различни видове напитки. Единственото условие, което трябва да спазите е след като сте сложили семената било то в мляко или напитка е да изчакате да престои в хладилник около 4-6 часа преди консумация, за да могат да набъбнат семената.
Тук искам да Ви издам, че понякога си слагам чиа семената в кафето, а когато напитката е гореща те набъбват веднага.


P.S. Чиа семената се превърнаха в една от моите любими суперхрани и искам да Ви отправя едно предизвикателство. Всеки един от Вас да сътвори своето "нещо" с чиа, т.е. включете чиа семената в своята храна или напитка и споделете с мен резултата. Няма точна рецепта, експериментирайте! :)



Коментари

Популярни публикации