Как да се грижим за кожата си през лятото?

Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за слънцезащитата през лятото? 
Слънцезащитата през лятото е задължителна и трябва да се отнасяме отговорно към здравето на нашата кожа. Изборът на слънцезащита зависи от няколко фактора - типа кожа, времето прекарано на слънце, наличието на специфичен кожен проблем и от това кога и къде се излагаме на слънце (радиацията е по-силна през обедните часове и по-интензивна в планината и на морския бряг). 
За децата е хубаво да използваме специализирани слънцезащитни продукти с максимален фактор SPF50+ и висока UVA защита. 

Правилото е слънцезащита да се нанася на кожата 30 минути преди излагане на слънце. С увеличаване на времето от нанасянето на продукта SPF фактора намалява, затова е хубаво да нанасяме слънцезащитен продукт на всеки два часа в необходимото за кожата ни количество, както и след къпане и избърсване с хавлия. 
За радост на всички любители на тена (като мен), има продукти които гарантират висока UV защита  в същото време стимулират процеса на производство на меланин в кожата или естественото здравословно почерняване. 
 Освен това е хубаво да използваме и хидратиращи и успокояващи продукти за след слънце, които едновременно имат свойството да удължават тена. 

Представям ви и моите продукти, с които започвам лятото:

(от ляво надясно на снимката)
Спрей олио за удължаване на тена, хидратиращ слънцезащитен лосион SPF10, предпазващ балсам за устни SPF30 и спрей лосион за след слънце с охлаждащ ефект и витамин С.

Спрей олио за удължаване на тена - Дълбоко хидратирано спрей-олио, обогатено с кокос, палма и слънчогледово масло. Прави кожата мека и гладка, запазва тена. Според указанията се нанася всеки ден след излагане на слънце, но си признавам, че аз лично съм го използвала и преди излагане на слънце. Единственият му недостатък в такъв случай е, че няма защитен фактор. 

Хидратиращ слънцезащитен лосион с SPF10 формулиран с Технология Derma 360 градуса запазва кожата мека и нежна. Нанася се поне 15 минути преди излагане на слънце. 

Предпазващ балсам за устни с SPF30 с витамин Е, алое и лайка. Хидратира и предпазва устните. Водоустойчив и подходящ за чувствителна кожа. Перфектен за чувствителни зони, като нос и скули. Нанася се 15-20мин. преди слънце. 

Спрей лосион за след слънце с охлаждащ ефект и витамин С - Спреят охлажда, освежава, хидратира  и заглажда кожата. Предпазва от изсушаване и прави тена по-дълготраен.  Използва се след излагане на слънце. От същата серия има и лосион, който има същите хидратиращи свойства. 



P.S. Всички продукти, които използваме, трябва да са съобразени с кожата ни. Продуктите, които ви представих са тези, които аз ползвам и са подходящи за моята кожа. Ще е радвам да споделите какви са вашите продукти? :)



Коментари

Популярни публикации