Коледна елха от бутер тесто

Ако все още се чудете с каква закуска на Коледа да изненадата децата, близките или любимия човек, то моето предложение може и да ви хареса. Става бързо. Лесно е. И го мога дори аз.
Взимате едно нормално бутер тесто, върху което слагате плънката, като тя може да е всякаква. От сладка до солена, по ваш избор. Аз избрах крема сирена, настърган чедър и сушени домати от бурканче. Други комбинации, които може да пробвате и ми идват  на ум са: песто с пармезан; моцарела със сирене; шоколад - по ваш избор; крема сирене с парченца маслини и някакъв вид кашкавал и пр...Общо взето с плънката може да експериментирате колкото искате. 

След като сме намазали бутер тестото с избраната от нас плънка го прегъваме на две и изрязваме във формата на елха, след което оформяме страниците, като ги увиваме и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути или до готовност. 

Готовата ни закуска украсяваме с каквото имаме и сервираме топла. Ако направите по-голямо количество и не успеете да я изядете, може да я приберете в торбичка, за да не изсъхне и на другия ден няма да и има нищо. Бон Апети! 


J. J.



 

Коментари

Популярни публикации