Щастието е на мода!

В свят изпълнен с почит към материалното е много трудно човек да остане или да бъде щастлив... но все пак има едни такива хора, наречени щастливци... Те се радват на малките неща, усмихват се и понякога дори вярват в чудесa ... 
Но е много важно и да не бъркаме материализма с добрия вкус. 
Добрият вкус се възпитава с години. Той идва в резултат на личностното развитие в градивна посока. Добрият вкус показва специфично отношение преди всичко към самите нас, към света, към начина ни на живот. Материализъм е да искаш да имаш златни прибори, скъпи дрехи или просто последния модел телефон, излязъл на пазара преди месец, само защото така е "модерно". Добрият вкус е да знаеш как се употребяват "всичките" тези прибори на масата, дори и да не са твои, да знаеш как да изглеждаш добре в дрехи, които може и да не са най-скъпите. Добрият вкус е привилегия само на някой хора. Точно за това аз избирам да вярвам, че хората с добър вкус избират да бъдат щастливи!
Един часовник от 5000лв. показва същия час, като този от 50лв.. Един портфейл от 350лв. събира също толкова, колкото и един от 30лв.. Самотата в една къща с 300 кв.м. е същата, като тази в 50 кв.м.. Няма значение дали пътуваш с първа или втора класа на самолета, пристигате по едно и също време, на едно и също място. И ако някой ден си дадеш сметка, че щастието не идва само от материалните неща в света, а от това, че си жив и здрав, можеш да споделяш, да се смееш, да говориш, да мечтаеш и да сънуваш, с тези които обичаш, значи си от онези, които се радват на истинското щастие!

Щастието е на мода! Бъдете щастливи! 




Коментари

Популярни публикации